Lupercalia – Pedot irti


Event Details

  • Päivämäärä:

Lupercalia 2024 – Pedot irti

Rsyke Party

17.2.2024

klo 16.30 – 24.00

Lupercalia oli antiikin Roomassa vuosittain 15. helmikuuta vietetty juhla.. Sitä vietettiin vuosittain susimaisen Lupercus-jumalan kunniaksi. Sen vietto jatkui pitkälle kristilliselle ajalle, kunnes paavi Gelasius I määräsi Lupercalian lopetettavaksi vuonna 494. Tämän jälkeen alettiin viettää pyhän Valentinuksen päivää.

Alkujaan juhla oli puhdistusrituaali, joka myöhemmin sai myös hedelmällisyysrituaalin piirteitä. Keisarikaudella Lupercalian uskonnollinen merkitys jäi taka-alalle ja siitä tuli karnevaalimainen kansanjuhla.

Keskeisessä asemassa juhlassa oli luperci-pappien suorittama riitti, jossa he uhrasivat vuohen luolassa, juoksivat ulos kansan keskuuteen ja löivät katsojia uhratun vuohen nahasta repimillään suikaleilla.


Rsyke kutsuu jäsenensä tästä roomalaisjuhlasta innoituksen saaneeseen karnevaaliinsa. Tänä vuonna teemana ovat irti päässeet pedot – oli kyseessä sitten ihmisen hahmoisista tai eläinkunnan – tai jopa tarujen pedoista.

Peto on irti – eläimellistä menoa, koiratappeluita, raatelua, parittelua, nahkaa, sulkia ja verta. Julmuutta ja hellyyllä – vastakohdat täydentävät toisiaan Poikasiaan puolustava emo vai nälkäisen saalistajan uhri – mikä sinä olet?

Luvassa on kärsimystä ja nautintoa ja ehkäpä jotain hedelmälllisyyteenkin liittyvää, mutta kenenkään ei pidä henkeään heittää eikä ulkopuolisten sekaan juosta.

Jos et jaksa lukea uudestaan loppuun saakka niin tässä tiivistelmä:
Rsykkeen jäsenbileet Itä-Tampereella/ sisäänpääsy 16.30-17/ päihteetön, omat eväät/ ei pukukoodia/ ei sessiointia kahvihuoneessa, aulassa tai vessassa/ siivoa jälkesi äläkä juorua/ teippaa kamerasi/ tila on esteetön/ lipunmyynti vain Holvissa/ veri sallittu/ ei ulkokenkiä sisätiloissa

Sisäänpääsy

Luolaan pääsemme laskeutumaan klo 16.30-17.00 ja aloitamme yhteisellä oritentoivalla lämmittelyllä klo 17.00. 

Seuraavan kerran ovet ovat avoinna klo 18.-18.30 ja pian tämän jälkeen alkaa illan kärsimysnäytelmä. Esityksen aikana ei ole mahdollista päästä sisään. Klo 19.30 jälkeen sisäänpääsy on mahdollista soittamalla yhdistyksen puhelimeen jonka numero löytyy lipusta, jonka jälkeen lipuntarkastaja päästää sisälle sopivan hetken tullen. Kukaan muu ei päästä juhlijoita sisään, vaikka tupakkapaikalta siihen olisikin oiva tilaisuus.

Aulatilassa on vaatimaton mahdollisuus vaatteiden vaihtoon. Tilassa ei ole valvottua narikkaa ja naulakko on pieni, joten varaa mukaasi reilun kokoinen kassi, johon voit laittaa vaatteesi ja tavarasi. Pidä arvoesineesi mukanasi. Rsyke ei vastaa kadonneista tai vahingoittuneista tavaroista. Myös ulkokengät jäävät narikkaan – ota siis mukaasi sisäkengät, villasukat tai tassuttele kylmin varpain.

Ohjelma

Yhteisen orientoivan lämmittelyn ja alkuesityksen lisäksi illan aikana on mahdollista päästä kokeilemaan Rsykkeen elämystiimin jäsenten käsissä niin sähköä kuin neuloitusta, halukkaan kumppanin kanssa sivuhuoneen patjoja tai dungeonlaitteita salissa. Salissa on myös taisteluja varten palamatot – kuka voittaa ja mitä? 

Orientoiva lämmittely johdattaa meidät illan tunnelmaan. Valittavanasi on kaksi erilaista tapaa – toiminnallisempi lämmittely  suostumuksen saloihin Gretan johdolla tai Mia-Rouvan kanssa meditaativinen lähestyminen aiheeseen. Toiminnallisessa lämmittelyssä tutustutaan toisiimme, tilaan ja laitteisiin, sekä fiilistellään iltaa ja harjoitellaan ohjatusti pyytämistä ja kieltäytymistä. Orientoiva lämmittely ei velvoita sinua mihinkään, ja sitä on myös mahdollista seurata seurata sivusta. Meditaativisessa hetkessä pysähdymme ohjatusti kukin omien toiveidemme äärelle omassa mielessä, pohdimme tarpeitamme, toiveitamme ja rajojamme. Tässä hetkessä olemme vuorovaikutuksessa ainoastaan itsemme ja ohjaajan kanssa.

Varsinaisten bileiden alettua on heti alkuun tervetulosanat sekä muutamia esityksiä. Esitysten aihepiiri on julma ja ne saattavat sisältää esimerkiksi verta. Esitysten aikana tiloja ja laitteita voi käyttää lukuun ottamatta kahvihuonetta ja pääsalia, mutta pyydämme huomioimaan äänenkäytössä meneillään oelvat esitykset.

Tässä ainoastaan jäsenille tarkoitetussa tapahtumassa voi tehdä seksuaalisia tekoja laajasti ja myös yhdyntä ja siihen verrattavat toimet ovat luvallisia. Ns. WC-leikkeihin ei ole tässä tilaisuudessa mahdollisuutta. Sessioinnista vapaata aluetta on kahvihuone, aula ja käymälätilat.

Aikakaudelle uskollisena avataan juhlan ajaksi myös orjatyövälitys. Voit siis jättää avoimen ilmoituksen konkreettiselle seinälle. Ilmoituksessa joko tarjoat palveluksiasi tai etsit sellaisia. Muista kuvailla ilmoitukseen itsesi, jotta sen lukija tunnistaa sinut ja voi tulla neuvottelemaan yhteisestä hetkestä.

Turvallisuus

Tapahtumassa on kevyt valvonta, joten kannamme yhdessä vastuuta sujuvasta juhlasta  ja mikäli joku tarvitsee apua, kokee seksuaalista tai muuta häirintää  tai olet huolissasi jonkun hyvinvoinnista auta heti tai tule kertomaan STAFFille. Vuorossa olevan STAFFin tunnistat keltaisesta käsivarsinauhasta. 

Illan tapahtumia ei saa tallentaa kuin muistiinsa ja juhlaan saapuessa tulee puhelimen kamerat teipata piiloon eikä niitä saa käyttää kuin erikseen STAFFin kanssa sovittaessa. Selfiepisteessä voit ottaa kuvan itsestäsi ja kumppanistasi. Selfiepiste sijaitsee pääsalin vieressä olevassa huoneessa, joka alku-illan on neuloituspisteenä. Koko illan käytössä on Rsykkeen toiminnan periaatteet ja käytössäännöt. Juhlien yleinen turvasana on PUNAINEN. Sen kuullessaan on kaikkien varmistettava että sessio päättyy.

Sessiointi ja erilaiset kokeilut tapahtuvat aina siihen osallistuvien yhteisellä vastuulla, eikä Rsyke tai sen vapaaehtoiset tekijä ole vastuussa mahdollisista odottamattomista ongelmista   

Ruumiillinen hyvinvointi

Rsyke tarjoaa juhlijoille teetä, kahvia ja mehua. Omia eväitä varten ei ole käytettävissä kylmätiloja. Eväitä valitessasi muista, että tapahtuma on päihteetön. Sisäänpääsy voidaan evätä mikäli lipuntarkastajalla herää epäilys päihtymyksestä. Mikäli sinulla on jokin ominaisuus, miksi tälläinen epäilys saattaa syntyä aiheetta, otathan yhteyttä tapahtumatiimiin etukäteen niin hoidetaan asia parhainpäin 

Tupakointipaikka on ulkopuolisten silmien alla, joten puethan sinne mennessäsi takin tai tarjolla olevan viltin päällesi. Muuten tilaisuudessa ei ole pukeutumisohjeita, vaan voit olla alasti, arkiasussa, pukeutua kinkysti tai teeman mukaan. Ethän istu alastomana ilman peflettiä ja mikäli puuhistasi tulee sotkua, puhdistathan ne välittömästi.

Juhlatila

Juhlimme juhlatilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella Itä-Tampereella.  

Juhlatila jakautuu aulaan josta on käynti käymälöihin sekä oikealle jatkuvaan käytävään, jota pitkin pääset oikealle puolelle hämäriin saleihin sekä vasemmalle pääsaliin jossa on myös taisteluareena ja taidetta ja jonka takana pieni kahvihuone. Pääsalista pääset myös elämystiimin huoneeseen jossa on mahdollisuus kokeilla neuloja.

Hämärän salin perällä on dark room, jonka tunnelmassa on muutamia ohuita patjoja intiimimpään kanssakäymiseen. Voit halutessasi ottaa esimerkiksi oman lakanan mukaan mutta luonnollisesti jokainen siivoaa jälkensä huolellisesti. Dark roomissa ei voi oleskella vain seuraamassa muiden seurueiden touhuja – katseita kaipaavat puuhaavat muissa saleissa.

Ulkokengät riisutaan juhlatilaan saapuessa. 

Esteellisyys

Juhlatila on esteetön järjestäjän ilmoituksen mukaan. Mikäli saavut apuvälineiden ja/tai avustajan kanssa, olethan yhteydessä tapahtumatiimiin tapahtumat@rsyke.net niin pohditaan yhdessä tarvittavat järjestelyt osallistumisen mahdollistamiseksi. Käymälä on pyörätuolimitoitettu. Maksuttoman avustajalippun saat  tapahtumatiimin kautta. Juhlatilassa tulee olemaan värillisiä valoja, mutta stroboefektejä ei käytetä. Juhlatilassa soi taustamusiikki ja esitysten aikana äänenvoimakkuus on kovempi. Esitykset sisältävät triggeröiviä aiheita. 

Lipunmyynti 

Tapahtumaan lippuja myydään vain Rsykkeen lippukaupassa. Lipunmyynti aloitetaan 31.1. klo 18.00  ja lopetetaan pe 16.2. klo 18.00 tai aiemmin, jos tulevat loppuunmyydyiksi. Muista, että ostaessasi lipun muualta, se voi olla väärennetty, eikä silloin sisäänpääsyoikeutta ole. Tapahtumaan osallistuu noin 100 henkilöä.

Juhla on tarkoitettu vain Rsykkeen jäsenille, joten tarkistathan että jäsenkorttisi on saatavilla lipuntarkastuksen yhteydessä. Jäsenen seurassa voi saapua yksi yhdistyksen ulkopuolinen henkilö (avec-lipulla). Jäsen vastaa tämän seuralaisensa käyttäytymisestä ja sääntöjen noudattamisesta koko juhlan ajan ja he oletusarvoisesti saapuvat tilaisuuteen yhdessä.

 

Lämpimästi tervetuloa

Lupercaliatiimi Greta, Kaaos, Mia-Rouva & Steven