Käytössäännöt tapahtumissa

Nämä säännöt pätevät kaikissa Rsyke ry:n virallisissa tapahtumissa. Osallistumalla tapahtumaan tai ostamalla pääsylipun sitoudut näihin sääntöihin. Säännöt voivat muuttua tapahtuman luonteen mukaan, joten tutustuthan tapahtuman sääntöihin ennalta ja tarvittaessa kysy järjestäjältä lisätietoa. Jokainen on vastuussa tekemisistään ja itsestään, mutta myös muiden viihtyvyydestä ja turvallisuudesta. Sääntöjen noudattamisen lisäksi oletamme jokaiselta osallistujalta hyviä käytöstapoja.

Mikäli joku rikkoo sääntöjä, kerro asiasta välittömästi miitissä tai vastaavassa järjestäjälle ja bileissä staffille, jotka tunnistat keltaisesta staff-käsinauhasta. Sääntörikkomuksista ja epäasiallisesta käytöksestä henkilö voidaan poistaa tapahtumasta ja tarvittaessa antaa porttikielto.

Joissakin tapahtumissa on otettava huomioon esimerkiksi ravintolalainsäädäntö. Sen mukaan yhdyntä, ulostaminen, oksentaminen ja virtsaaminen eivät ole sallittua juhlapaikalla eikä sen välittömässä läheisyydessä. 

Älä kiusaa, syrji tai häiritse.
Emme hyväksy minkäänlaista kiusaamista, syrjintää tai häirintää iän, sukupuolen, syntyperän, etnisen taustan, sukupuoli-identiteetin, sukupuolen ilmaisun, kinky-suuntautumisen, kinkkien, terveydentilan, poliittisen/uskonnollisen/kulttuurisen taustan, kansalaisuuden, elämänkatsomuksen, vammaisuuden, kielen, perhe- tai suhdemuodon, sosiaalisen tai taloudellisen aseman tahi yhtään minkään muunkaan tekijän takia.

Kenenkään henkilötietoja ei paljasteta.
Käytä ihmisistä aina heidän nimimerkkiään yhdistyksen tapahtumissa. Jos et ole varma, millä nimellä henkilöä tulisi kutsua, kysy häneltä.

Älä koske ilman lupaa
Koskemattomuus on ehdoton sääntö. Kukaan ei saa käpälöidä, kosketella tai läpsiä ketään ilman lupaa. Ei kädellä, ei piiskalla, ei millään. 

Valokuvaaminen ja muu tallentaminen ehdottomasti kielletty
Järjestäjillä on oikeus kutsua paikalle viranomainen, jolla on oikeus yksityisyyden suojan varjelemiseksi takavarikoida laite, tarkistaa ja poistaa sisältöä, sekä poistaa henkilö tapahtumasta.

Se mitä tapahtumassa tapahtuu, jää sinne!
Omasta kokemuksestaan voi kertoa, mutta älä paljasta paikalla olleita edes nimimerkiltä tai kerro kenenkään muun kokemuksesta.

Anna sessiointirauha
Joissakin tapahtumissa on mahdollista sessioida. Toisten sessioihin ei saa sekaantua millään tavalla. Ei mennä huutelemaan ohjeita, kommentoimaan, ei ”auttamaan”, eikä myöskään mennä iholle kiinni, vaan annetaan toisten nauttia rauhassa. Katsoa saa, muttei koskea.